Plán akcí Svazu výrobců skla a bižuterie

Připravili jsme pro vás plán akcí Svazu výrobců skla a bižuterie na II. pololetí 2020.

Křehká krása 2020

Největší prezentační a prodejní výstava bižuterie a skla se bude konat v původním termínu 6. – 9. srpna 2020 ve výstavním areálu Eurocentrum v Jablonci nad Nisou. Jde o 9. ročník úspěšné přehlídky bižuterního a sklářského průmyslu, pořadatelem je SVSB. Přípravy byly zahájeny koncem května po uvolnění restriktivních opatření vlády ČR. 

Vítejte v Palace Plus - „ Dílna inspirace 2020“

Další ročník této úspěšné akce jsme přesunuli termínově do začátku školních prázdnin a bude se konat ve dnech 4. – 6. července 2020.
Akce je finančně podpořena z dotačního fondu Libereckého kraje. 

Svět bez hranice (HOT HOT HOT)

Profilovou výstavu sklářského a bižuterního průmyslu pořádá Asociace sklářského a keramického průmyslu ČR. Výstavu připravuje Muzeum skla a bižuterie, bude se konat v Národním technickém muzeu v Praze. Ve dnech 27. října 2020 do konce února 2021. Svaz výrobců skla a bižuterie přislíbil organizaci předvádění různých výrobních technik pro návštěvníky výstavy.

Víkend Křišťálového údolí, Palace Plus

7.11.- 8.11.2020. Druhý ročník je ve stádiu příprav, SVSB má připravené téma pro návštěvníky ( zatím ho utajujeme, bude to překvapení).

Prezentace bižuterie a vánočních ozdob ve Vídni a v Linci (projekt PROPED)

Projekt iniciovalo Velvyslanectví ČR ve Vídni ve spolupráci se zastoupením CZT ( paní Polasek). SVSB se podílel na přípravě konceptu, který byl odeslán ke konzultacím do Prahy. Předběžné
termíny jsou 20.-21. listopadu ve Vídni a 27.-28. listopadu v Linci. Přípravné jednání se koná 19. června ve Vídni.

Prezentace ve Strakonicích

Tradiční prezentace na hradě Rumpál ve Strakonicích, které se účastní několik tisíc návštěvníků. Termín je 4. – 6. prosince 2020. 

České vánoce v Palace Plus

Poslední velká akce roku 2020 s předváděním technik výroby českých vánočních ozdob. Termín je 11. – 13. prosince 2020. Akci finančně podporuje Liberecký kraj.